FANDOM


Noia 64 apps wp
El contingut d'esta pàgina és un esbós. Ampliant-lo ajudaràs a millorar Uiquipèdia.
Pots ajudar-te en les uiquipèdies en atres llengües. També pots ajudar canviant este cartell per u més específic.


Telemac

Telèmac i Méntor, ilustració per a les Aventures de Telèmac de François Fénelon (1699)

En la mitologia grega Telèmac (en grec antic Τηλέμαχος Têlémachos, ‘que lluita llunt’, en alusió a son pare) és el fill de Odiseu i de Penèlope, i un personage de La Odisea'' de Homero.


Mit Edit

Telèmac era molt jove quan son pare va partir a la Guerra de Troya. Vint anys després, s'esforça en plantar cara als pretenents que acossen a sa mare i part en busca de son pare, a qui tots donen per mort. Inicialment marcha a Pilos junt a Néstor i més tart a Esparta junt a Menelao per a agarrar informació sobre ell. Néstor no sap res, pero Menelao li revela la visió de Proteo sobre son pare: Odiseu està retingut contra la seua voluntat per la nimfa Calipso. Mentres regressa a Ítaca, Telèmac termina encontrant a son pare i li ajuda llavors a acabar en els pretenents.

Els autors grecs divergien sobre el restant de la vida de Telèmac. Alguns l'associen a Policasta, filla de Néstor, a Nausícaa, filla de Alcínoo, a la seua germanastra Casífone, filla de Circe, i inclús a la pròpia Circe.


Enllaços externs Edit


El contingut d'est artícul incorpora material d'una entrada de Wikipedia Internacional o d'una atra font relacionada, publicada en qualsevol idioma i albergat baix la llicència GFDL.

Possibles ubicacions:
Anglés Alemà Francés Polac Japonés Italià Holandés Portugués Espanyol Suec Català Occità
Si no concorda cap d'estes ubicacions, s'especificarà ans d'este quadro.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.