FANDOM


La Selecció Valenciana de Fútbol és el equip format per valencians que representa als valencians i a la Comunitat Valenciana en les competicions i partits amistosos entre atres seleccions. Actualment no té reconeiximent oficial i només disputa partits amistosos. Està organisada per la Federació de Fútbol de la Comunitat Valenciana.

En total, la selecció ha jugat 12 partits (1 empat 4 perduts i 7 victòries), en 30 gols a favor i 16 en contra.

Història Edit

Abans de la II República Espanyola, en la dictadura de Primo de Rivera, la Selecció Valenciana de Fútbol va disputar un partit.

Les hemeroteques s'encarreguen de corroborar-ho, segons en Levante -El Mercantil Valenciano, del dia 9-1-1928, pàgina "Vida Deportiva" (traducció):

El 8 de giner de 1928, es feu un partit en Màlaga, entre les Seleccions Valenciana i Andalusa. El partit, que guanyaren els andalusos per 4 a 1, fon cordial i sense incidents. Encara que els valencians s'alvançaren en el marcador, gol d'Amorós; pero en la segona part, els andalusos empataren per penalty, marcant seguidament tres gols més. Entre les causes de la derrota, se senyalaren les dimensions chicotetes del camp del Màlaga, les quals marejaren als jugadors valencians.
L'alineació valenciana fon : Palau (Gimnàstic), Saura (Castelló), Vidal (Castelló), Archilés (Castelló), Molina (Valéncia), Justo (Gimnàstic), Mario (Llevant), Ramonzuelo (Llevant), Rubio (Llevant), Amorós (Valéncia), i Orriols (Llevant).
L´andalusa, fon: Jesús (Betis), Sedaño (Sevilla), Gamero (Malagueño), Vides (Málaga), Casado (Málaga), Luna (Málaga), Maceiza (Malagueño), Tassani (Malaueño), Anés (Balompédica), Corsi (Málaga), i Fuentes (Malagueño).
Els valencians foren vitorejats pel públic, puix encara que pergueren, feren un magnífic joc. Després, feren una desfilada pels carrers, i la gent donava vixques a Valéncia, contestats pels valencians en vixques a Málaga.

L'any 2001 va renàixer la Selecció Valenciana Absoluta, adoptant esta, l'equipage de les seleccions ya existents en categories inferiors i de l'amateur.

El primer partit de la nova etapa es va disputar el 28 de decembre de 2001 en el Camp de Mestalla de la Ciutat de Valéncia, contra Lituania. El resultat va ser de 4-1 per a la nostra selecció.

Els encarregats de dirigir a la selecció en este primer partit a la selecció sigueren Benito Floro i Pep Claramunt, i els jugadors seleccionats foren:

Jugadors 1ª convocatòria

Albelda, Rufete, Sánchez i Merino(Valéncia C. de F.)

Juanra (Llevant U.D.)

Farinós (Inter de Milà)

Javi Navarro i Luis Gil (Sevilla F.C.)

Llorens (C.D. Alavés)

Paco García i Benja (Elig C.F.)

Juanfran (R.C. Celta de Vigo)

Quique Medina (U.D. Salamanca)

Ballesteros (Vilarreal C.F.)

Raúl Bravo (Real Madrit C.F.)

Rafa (C.D. Compostela)

Octavio i Parri (Numància C.F.)

Diego Ribera i Curro Montoya (Real Jaén C.F.)

Soria (Córdoba C.F.)

Pepín (U.D. Badajoz)

Molina (R.C. Deportiu de la Corunya)

Moreno (Xerez C.F.)

Valero (C.D. Castelló)

Enllaços externsEdit

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.