FANDOM


Otos
Provmap-valencia2 65px-EscutOtos
Mapa-24Otos

País: Espanya
Comunitat: Comunitat Valenciana
Província: Província de Valéncia
Comarca: Vall d'Albaida
Partit judicial: Ontinyent
Ubicació: 38º 51' N 00º 26' O
Altitut: 326 m.
Superfície: {{{superfície}}}
Població: 526 hab.
Densitat: 47,39 hab./km²
Gentilici: otosí, otosina
Llengua: Valencià i Castellà
Còdic postal: 46844
Festes: Del 6 al 8 d'agost
Alcalde: Emilio José Mira Quilis
Uep: [ http://www.otos.es Uep Oficial de l'ajuntament]


Otos és un municipi de la província de Valéncia en la Comunitat Valenciana, Espanya, pertanyent a la comarca de la Vall d'Albaida.


Geografia Edit

Localitats Fitades Edit

Història Edit

Administració Edit

Demografia Edit

Economia Edit

MonumentsEdit

Poble dels rellonges de sol ruta turístic-cultural (escultures, ceràmica i pintura) un treball de Joan Olivares. Caixco urbà vertebrat pel carrer principal i atres més chicotets, com els carrers del Crist i de Sant Josep. Palau del Marques d'Otos edifici del s. XVIII. Iglésia Parroquial de la Puríssima Concepció. Ermita de la Mare de Deu dels Dolors finals del s. XVIII.

Festes Locals Edit

Sant Antoni Abat el 17 de giner. Lo Dia de les Cassoletes (d'orella i morro) se celebra dijous del dimecres de Cendra. Per Sant Josep se celebra una paella per a tot lo poble. Festes patronals del 6 al 8 d'agost en honor del Crist de la Fe, els Sants de la Pedra i la Immaculada Concepció. El Proyecte bàsic consta de l'eixecució de 8 rellonges solars a càrrec de reconeguts artistes plàstics valencians.


Rellonges de solEdit

Llistat dels artistes plàstics i gnomonistes, tots ells en reconeiximents internacionals, que han participat en el proyecte i una breu descripció de la seua obra:

1. Títul: La norma no és un dogma. Autor: Andreu Alfaro. Ubicació. Plaça del Llaurador. Rellonge escultura en acer inoxidable: hora solar i canvis estacionals.

2. Títul: Rellonge de fanc. Autor: Arcadi Blasco Ubicació: Plaça del Llaurador. Rellonge mural de fanc. Marca l’hora solar

3. Títul: Unió. Autor: Elisa Martí Rellonge mural de fanc. Marca l’hora solar i també funciona en la llum de la lluna. És un homenage a Mariano Seguí, “El Gatet d’Otos” , bandoler del s. XIX, en el centenari de la seua mort.

4. Títul: Rellonge dels pimentons Autor: Rafael Armengol. Rellonge mural de pedra i bronze.

5. Títul: Bici-rellonge Autor: Antoni Miró Escultura rellonge que representa una antiga bicicleta, en un doble rellonge en la roda de davant.

6. Títul: Venim del Nort, Venim del Sur Autors: Rafael Amorós i Joan Olivares Rellonge mural de ceràmica esmaltada.

7. Títul: Polifem Autor: Manuel Boix. Rellonge mural de marbre. Fa referència al relat de l’Odissea a on Ulisses mata al jagant Polifem.

8. Títul: Meló-soleil. Autor: Artur Heras. Rellonge mural d’acer pintat al foc que representa un meló d’Alger i un ganivet. La base del rellonge forma un àngul en la paret i la seua ombra crea un efecte tridimensional

A banda d’estos 8 rellonges en podem vore uns 11 més pel restant del poble.


Proyectes Edit

Enllaços externs Edit

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.