FANDOM


L'estrelada és la bandera que representa el nacionalisme valencià. Es diu estrelada a les banderes valencianistes en estrela, ya que ve d'estrela, al contrari de les banderes pancatalanistes es diuen estelades, paraula que prové d'estel.

Connotacions llingüístiques Edit

Per regla general, els que gasten les banderes estrelades sempre han defés l'independència normativa de la llengua valenciana. Per contra, els que creuen en les unitats llingüístiques, des de les époques de transició, s'han caracterisat per l'utilisació de banderes quatribarrades, o invencions com quatribarrades en l'escut autonòmic en mig o en una "R" de república.

Estrelada blanca Edit

Image:Senyera del nacionalisme blaver valencià.svg

Esta bandera és una bandera de lluita del nacionalisme valencià. Està feta a partir de la Real Senyera Valenciana que és la bandera nacional dels valencians. La diferència més evident és la pèrdua de la corona i que hi ha una estrela blanca en mig. L'estrela és un símbol que representa a una nació.

Orige Edit

La estrelada blanca no es tracta d'una bandera nacional, sino nacionalista. La Real Senyera és la bandera nacional dels valencians, pero qualsevol pot fer us d'esta bandera. L'orige de la bandera de lluita data de principis del s.XX. Diferents partits nacionalistes de l'época republicana com Estat Valencià o Acció Nacionalista Valenciana son alguns dels que la utilisaven.

Ideologia Edit

La seua ideologia és clara. Representa el nacionalisme valencià, pero no a la nació. És una bandera contraria a l'ideologia pancatalanista dels Països Catalans, ya que estos no contemplen a cap atra nació que no siga la catalana.

La bandera no simbolisa necessàriament el independentisme, depén de qui la porte. El nacionalisme valencià no és una ideologia homogénea. Simbolisa l'unió del poble valencià i la seua voluntat de ser una nació.

Estrelada roja Edit

Senyera d'Esquerra Valenciana (1931)

Estrelada en una estrela de color roig

L'estrela roja representa el marxisme i té significació esquerrana. Es pot vore clarament en el cartell d'Esquerra Valenciana del pintor Dubon de la guerra civil espanyola. Hui en dia la tornen a gastar partits polítics com Esquerra Nacionalista Valenciana

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.