Uiquipèdia
Advertisement

Enrique de Diego, periodista.

Enrique de Diego Villagrán naix a Segòvia, en 1956. Realisa els seus estudis en Ciències de la Informació en la Universitat Complutense de Madrit.

El seu camí professional comença en el diari de tirada nacional ABC. Molt jove, és nomenat Cap de la Secció de Política durant els anys 1983 i 1987. Eixe mateix any, marcha al Diari Ya on eixercirà com Redactor Cap de Nacional i Internacional. Allí roman fins a 1990, retornant a ABC. És enviat a Alacant com delegat d'ABC en esta província valenciana.

Darrere de la seua estància en ABC, és nomenat subdirector de la veterana revista d'anàlisis polític i informació Epoca durant els anys 2003 i 2007. Enrique de Diego compagina esta activitat professional en la direcció i presentació del programa de debat Rambla, emés en el Canal 37 d'Alacant i que va collir un més que notable èxit d'audiència, convertint-se en un verdader fenomen social.

Actualment, Enrique de Diego dirigix i presenta diversos programes en Ràdio Intereconomia. De dilluns a divendres, en "Afondo", desgrana l'actualitat econòmica i política en un espai que, com ell mateix definix, està dirigit per a "la societat civil i la rebelió cívica". També anima i dirigix la tertúlia El País de les Maravelles, un programa de cult que s'emet, en horari de bon matí, els divendres i dumenges en la mateixa emissora.

Enrique de Diego també colabora en atres mijos de comunicació, com El Semanal Digital, Diari d'Amèrica, La nació, Minut Digital, Periodista Digital, etc. I ha participat en diversos programes i tertúlies de televisió, com El Gat a l'Aigua (Intereconomia TV), Alt i Clar (TeleMadrid), etc.

No cal oblidar la seua faceta com a ensagiste i noveliste, faceta en la qual ha obtingut el reconeiximent del públic. Entre les seues últimes publicacions, destaquen les noveles històriques Cor Templari, La Llança Temperaria i l'ensaig polític El Manifest de les Classes Mijanes, en el que pretén posar en acció a la dreta, darrere de diverses décades de passivitat política.

Enllaços[]

Categoria: Biografies

Advertisement