FANDOM


m (Revertides les edicions de 81.203.166.214 (discussió); s'ha recuperat la última versió de Admin)
Llínia 1: Llínia 1:
 
{{esbos}}
 
{{esbos}}
   
'''Elx''' (en [[Castellà]], Elche) és una [[ciutat]] de la [[Comunitat Valenciana (Antic Regne de Valéncia)|Comunitat Valenciana]] ([[Espanya]]) situada en la província d'[[Alacant, província|Alacant]], a la vora del riu [[Vinalopó]]. Capçalera de la comarca del [[Baix Vinalopó]], la seua població alcança els 219.032 habitants (INE 2006), seent la segona [[ciutat]] de la província d'[[Alacant, província|Alacant]] i tercera de la [[Comunitat Valenciana (Antic Regne de Valéncia)|Comunitat Valenciana]] en població. L'[[àrea metropolitana d'Alacant-Elx]], que agrupa a Elx en la conurbanització d'[[Alacant]] i en les localitats propenques de [[Santa Pola]] i [[Crevillent]], és una de les més poblades d'[[Espanya]], en uns 725.000 habitants.
+
'''Elig''' (en [[Castellà]], Elche) és una [[ciutat]] de la [[Comunitat Valenciana (Antic Regne de Valéncia)|Comunitat Valenciana]] ([[Espanya]]) situada en la província d'[[Alacant, província|Alacant]], a la vora del riu [[Vinalopó]]. Capçalera de la comarca del [[Baix Vinalopó]], la seua població alcança els 219.032 habitants (INE 2006), seent la segona [[ciutat]] de la província d'[[Alacant, província|Alacant]] i tercera de la [[Comunitat Valenciana (Antic Regne de Valéncia)|Comunitat Valenciana]] en població. L'[[àrea metropolitana d'Alacant-Elig]], que agrupa a Elig en la conurbanisació d'[[Alacant]] i en les localitats propenques de [[Santa Pola]] i [[Crevillent]], és una de les més poblades d'[[Espanya]], en uns 725.000 habitants.
 
   
  +
===Al voltant del nom===
  +
El nom impost pels pancatalanistes és "Elx", ya que la grafia "x" en català representa un só paregut a la fonètica del dígraf "CH", cosa que en Valencià és incorrecte; sent lo correcte el dígraf "ig" per a terminacions de paraula.
   
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==

Revisió de 19:33, dec 10, 2008

Noia 64 apps wp
El contingut d'esta pàgina és un esbós. Ampliant-lo ajudaràs a millorar Uiquipèdia.
Pots ajudar-te en les uiquipèdies en atres llengües. També pots ajudar canviant este cartell per u més específic.

Elig (en Castellà, Elche) és una ciutat de la Comunitat Valenciana (Espanya) situada en la província d'Alacant, a la vora del riu Vinalopó. Capçalera de la comarca del Baix Vinalopó, la seua població alcança els 219.032 habitants (INE 2006), seent la segona ciutat de la província d'Alacant i tercera de la Comunitat Valenciana en població. L'àrea metropolitana d'Alacant-Elig, que agrupa a Elig en la conurbanisació d'Alacant i en les localitats propenques de Santa Pola i Crevillent, és una de les més poblades d'Espanya, en uns 725.000 habitants.

Al voltant del nom

El nom impost pels pancatalanistes és "Elx", ya que la grafia "x" en català representa un só paregut a la fonètica del dígraf "CH", cosa que en Valencià és incorrecte; sent lo correcte el dígraf "ig" per a terminacions de paraula.

Enllaços externs

El contingut d'est artícul incorpora material d'una entrada de Wikipedia Internacional o d'una atra font relacionada, publicada en qualsevol idioma i albergat baix la llicència GFDL.

Possibles ubicacions:
Anglés Alemà Francés Polac Japonés Italià Holandés Portugués Espanyol Suec Català Occità
Si no concorda cap d'estes ubicacions, s'especificarà ans d'este quadro.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.