FANDOM


Eduardo Primo Yúfera (1918 en Port de Mazarrón (Múrcia) - 28/10/2007 a Valéncia). En 1941 es va graduar en Ciències en la Universitat de Valéncia i tres anys més tart va obtindre el doctorat en Ciències Químiques per la Universitat Complutense de Madrit.

En 1947 comença a treballar en la Universitat de Valéncia com a professor adjunt de Química Orgànica.

Des de 1950 forma part del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), del que va ser colaborador, investigador científic, conseller i president des del 25/10/1974 a l'11/02/1977.

1952 es va traslladar a Basilea (Suïssa) en una beca d'investigació.

En 1960 va fundar el Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments de Valéncia del Patronat "Juan de la Cierva" del que va ser president.

En 1965, va obtindre la càtedra de Química i Anàlisi Agrícola en la Escola Tècnica Superior d'Ingeniers Agrònoms de Valéncia.

Des de 1970 a 1974 va ser president del Institut Nacional de Ciència i Tecnologia dels Aliments, també va conseguir la vicepresidència de la Unió Internacional de Ciència i Tecnologia dels Aliments.

També ha sigut membre del World Academy of Art and Science, Acadèmic de Número de la Real Acadèmia de Medicina i del Institut de Ciències de l'Home, Acadèmic Corresponent de la Real Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, titular de la Medalla núm.23 de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana des del 4 de juny de 1978ocupant la vacant deixada per Nicolás Primitivo Gómez-Serrà, i posteriorment, també Decà d'Honor de la mateixa RACV.

El senyor Eduardo Primo va ser membre fundador del capítul Espanyol del Club de Roma.

Honores i mèritsEdit

La Universitat Politècnica de Valéncia ha creat l'Institut de Biologia Molecular i Celular de Plantes a què ha posat el seu nom "Primo Yúfera".

LibrosEdit

20 llibres i monografies destacant

  • Herbicides i fitoreguladors (1968)
  • La deficiència proteica en l'alimentació de la Humanitat (1977)
  • Química agrícola (1978)
  • La investigació, un problema a Espanya (1981)
  • Ecologia química (1991).
  • Introducció a la investigació científica i tecnològica(1994)
  • Química dels aliments(1997)
  • L'Alimentació domèstica: coneiximents bàsics sobre nutrició familiar (2001)

BibliografíaEdit

EnlacesEdit

El contingut d'est artícul incorpora material d'una entrada de Wikipedia Internacional o d'una atra font relacionada, publicada en qualsevol idioma i albergat baix la llicència GFDL.

Possibles ubicacions:
Anglés Alemà Francés Polac Japonés Italià Holandés Portugués Espanyol Suec Català Occità
Si no concorda cap d'estes ubicacions, s'especificarà ans d'este quadro.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.