Uiquipèdia
Advertisement

P. Agullo O.F.M.

Fr. Benjamin Agullo O.F.M. va nàixer en Cocentaina (Comtat de Cocentaina)el 19 de Maig de 1930.

Estudis y carrecs[]

Estudia Bachillerat, Filosofía i Teología en els seminaris de la Provincia Franciscana de Valencia. Diplomat en Psicopedagogía, Archivística y en Conservació de Biblioteques Treballa com a Superior Provincial de la provincia franciscana de Valencia, Aragó i Balears, desde 1982 fins 1988. Igualment, Agulló ha segut visitador general de las provincies franciscanes de Granada, Catalunya i de la casa “Cardenal Cisneros” de Madrit.

En distints periodes, ostenta el carrec de superior del convent de Sant Llorenç Mártir de Valencia i de rector del colegi “San Antoni” de Carcaixent.

Benjamín Agulló es autor de un total de 27 llibres, ha colaborat en diferents revistes i publicacions. En l'actualitat prepara la “positio” de varis mártirs franciscans.

Igualment, en 1998 fon primer premi de los “Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valencia”. En la actualitat regenta el carrec de vicepostulador de la Causa de los Sants franciscans en la Comunitat Valenciana, Aragó i Balears.

Acadèmic de la R.A.C.V.[]

ingresará como académico numerario en la Real Academia de Cultura Valenciana (RACV), el 3 de Març del 2008 i el seu discurs d'ingres, pronunciat en llengua valenciana, parla de “La Real Academia de Cultura Valenciana i el pare Lluis Fullana i Mira”,

Enllaços[]

http://www.archivalencia.org/contenido.php?modulo=37&id=1141

Categoria: Biografies

Advertisement